NIEUW! Tuina massage NIEUW!

06-04-2018 14:49

 

 

Het werken met Phyto5, gericht op het herstel van energetisch evenwicht ( Yin en Yang) volgens de 5 elementenleer van de Traditionele Chinese Geneeskunde,  tijdens de gezichtsbehandelingen geeft al een mooi resultaat op zowel lichaam en geest. Het gaat verder dat een stukje huidverzorging.

Graag wilde ik me verder verdiepen in de Chinese Geneeskunde en was ik op zoek naar een aanvulling naast de gezichtsbehandelingen. Mijn oog is gevallen op de opleiding tot Tuina Masseur.

Vanaf eind 2017 ben ik met deze opleiding gestart en verwacht in juni 2018 het eerste jaar af te ronden.

Mijn stage periode zit er bijna op en heb heel veel mogen masseren op mijn man en vele klanten waren bereid mij te helpen in dit proces. En zo ik mag geloven, hebben deze personen een positieve en verlichtende ervaring na de Tuina massage.

En vandaar dat je vanaf heden een Tuina massage kunt reserveren bij Jessica’s Schoonheidssalon.

Wat is Tuina?

Tuina is een Chinese medische massage techniek die al eeuwenlang in China in de ziekenhuizen met succes wordt toegepast. Het stimuleert de energie ( Qi) in het

lichaam en heft blokkades op.

Het werkt op een soortgelijke manier als acupunctuur. Niet het gebruik van naalden, maar het masseren van de acupunctuurpunten in het lichaam staat centraal. Door deze ‘knooppunten’ te manipuleren wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te herstellen.


Een behandeling kan gericht zijn op de oorzaak van de klacht of juist als iemand een ontspanning of een onderhoudssessie wil voor zijn lichaam.

 

Voorbeelden van klachten zijn:

·        hoofdpijn

·        nek- en schouderklachten

·        algehele stijfheid van het lichaam

·        (lage) rugpijn

·        Stress

Tuina heeft een holistische benadering: alles staat in verbinding met elkaar.

Het hele lichaam moet in balans zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

Als ergens de energie ( Qi) niet goed doorstroomt heeft dat invloed op de rest van je lichaam. Er ontstaat een stagnatie/ blokkade.

Het doel van een Tuina massage is om de oorzaak van de klacht te vinden en zo het lichaam weer in beweging te krijgen. Zo kan het lichaam zelf zijn herstel weer oppakken.

 

Hieronder de 2 Tuina massages die je kunt reserveren:

 

Tuina Basis

 

Dit is een ontspannende rug massage die ervoor zorgt dat de energie weer gaat stromen.

Een weldaad voor lichaam en geest.

 

30min. € 30,00

 

Tuina Compleet

 

Aan de hand van eventueel genoemde klachten tijdens een korte intake gaan we een behandeling samenstellen. Dit kan een rug, nek, schouders, arm of been massage of een combinatie hiervan zijn.

De blokkades worden aangepakt en daardoor zal de energie weer gaan stromen.

 

60 min. € 50,00