Nieuws

ONLINE AFSPRAAK weer mogelijk!

05-06-2020 16:49

ONLINE AFSPRAAK!

Het maken van een online afspraak kan weer!

Op dit moment is de salon nog niet helemaal volgens de reguliere tijden open. Dit heeft alles te maken met de bijzondere tijd waarin we nu zitten. De afspraken zullen ruimer ingepland zijn zodat er tussen 2 afspraken voldoende tijd is om de ruimte te kunnen ventileren en schoon te maken.

Bij het boeken van een online afspraak zul je daarbij opmerken dat er een langere tijd staat bij de behandeling naar keuze. De behandeling duurt niet langer maar deze 'extra' tijd is voor het schoonmaken en ventileren tussen de behandelingen door. En de extra tijd zorgt voor een effectievere planning.

Tevens zijn er een aantal afspraken voorlopig nog niet online te boeken. Het gaat daarbij om de volgende afspraken; 

* wenkbrauwen epileren (of harsen)

* harsen bovenlip en/of kin /gezicht

* wimpers en/ of wenkbrauwen verven 

* make-up (op dit moment geen make-up i.v.m. hygiene)

Wil je 1 van de bovenstaande afspraken maken (behalve make-up) bel dan even of stuur dan een e-mail met voorkeur voor dag, tijd en behandeling. 

 

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Tuina en Yin Yoga op zaterdag 22 februari en 21 maart

20-01-2020 12:00

VOL! VOL!!! Maar... een extra datum volgt!

Workshop; 'Wat je lichaam je wil vertellen'

Eind 2019 zijn Annet Bennen van Praktijk Annen Bennen en ik uit eten geweest om te brainstormen over hoe we 2 mooie vormen, Tuina massage en Yin Yoga kunnen samenvoegen tot 1 geheel. Wij gaan in 2020 samen een dag organiseren waarin we jullie willen onderdompelen in de ontspanning en energie van Tuina massage en Yin Yoga.

We hebben heerlijk gegeten bij 'Herberg het volle leven' in Appelscha. Een paar weken later zijn we weer naar de zelfde locatie gegaan om het kapelletje te bezoeken. Dit leek ons een geschikte plek om onze workshop te gaan geven. De energie van deze plek is goed en ontspannen.

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang en net als de vorderingen voor onze workshop. De plannen zijn uitgewerkt en we zijn zeer tevreden over wat we jullie willen meegeven op 1 van deze bijzondere dagen. We hebben er ontzettend veel zin in!

Wil jij 1 van deze dagen genieten van alles wat  Yin Yoga, Tuina Massage, ontspanning is en uiteraard een heerlijke verzorgde lunch, dan kun je je nu aanmelden met datum naar voorkeur. Aan deze dag zijn kosten verbonden a € 100,00 per persoon.

 

Er zijn nog een aantal plekjes vrij maar wacht niet te lang want VOL=VOL!!!

 

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar;

Annet Bennen info@annetbennen.nl

Jessica Mols jessica-salon@kpnmail.nl

 

 

 

 

De weg naar Tuina therapeut

09-10-2019 12:42

Zoals de titel al aangeeft wil ik graag mijn weg tot het worden van Tuina therapeut met jullie delen.

 

Wat begon als een zoektocht naar een opleiding om lichaamsmassages te kunnen geven naast de gezichtsbehandelingen en service behandelingen. En niet zomaar een gezichtsbehandeling. De Chinese geneeskunde heeft me altijd geboeid. Het gaat zoveel verder dan een stukje huidverzorging. De producten waar ik voor ben gevallen om in mijn salon te gaan gebruiken, Phyto5, werken op de filosofie van de Chinese Geneeskunde met de 5 elementen, Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Zou het niet mooi zijn als dat naadloos aansluit op de lichaamsbehandelingen die ik wil geven? Het totaalplaatje van voelbare energie en zichtbaar balans, ja daar zou ik voor gaan! Zo ben ik terecht gekomen bij Total Health Academy. Zij bieden een scala aan diverse opleidingen aan, waaronder de opleiding tot Tuina Masseur. Na een positief gesprek met een collega schoonheidsspecialiste en het zelf ervaren van een Tuina massage, ben ik enthoussiast geraakt. Dezelfde dag waarin ik dit gesprek en de massage heb gehad, heb ik me ingeschreven voor de 1 jarige opleiding om Tuina masseur te worden.

 

Ik zal jullie nog even in het kort uitleggen wat nu Tuina  (spreek uit als Twiena) precies is. Tuina is een Chinese massage techniek uit de Chinese Geneeskunde en wordt al zo'n 2200 jaar beoefend.Er wordt gemasseerd door te duwen, te kloppen en knijpen met de vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Het gaat er bij Tuina om om blokkades op te lossen in het weefsel. Er wordt druk uitgeoefent op de meridianen en op specifieke drukpunten om de energie (Qi), het bloed en lymfe weer te laten stromen. Ook heeft het een zeer gunstig effect op de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt je bewuster van je eigen lichaam en brengt lichaam en geest meer in balans. Op die manier stimuleert Tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

 

En zo begon mijn avontuur. Het weer naar school gaan, naast je gezin en je werk. Dat is even flink wennen maar wat is het allemaal interessant. De Chinese Geneeskunde waar ik al een aantal jaar mee werk in de salon gaat nu nog meer leven. Met alle theorie en praktijk die ik in het 1ste jaar te verwerken krijg, ga ik in de salon toepassen. Er zijn een 10 tal klanten die een Tuina massage mogen ervaren (en vervolgens nog steeds regelmatig een Tuina massage boeken) tijdens het schooljaar. Wat een mooie ontdekkingen. Het eerste jaar rond ik succesvol af en ik mag mezelf Tuina masseur noemen. Nu ik de smaak te pakken heb van het naar school gaan en kennis vergaren, besluit ik om verder te gaan en stroom het 2de jaar Tuina in. Dit is een verdiepingsjaar en ga je nog dieper in op de materie en hoe kun je Tuina toepassen bij diverse klachten. In dit jaar gaan we zelf clienten behandelen. En wederom zijn er weer clienten vanuit de salon die graag oefenpersoon willen zijn. Elke client heeft zijn of haar eigen verhaal wat tot een soms ingewikkeld behandelplan leidt. Maar wat een prachtige resultaten heeft het opgeleverd! Het verminderen en zelfs verdwijnen van de klachten. Nu denk je misschien, wanneer kun je Tuina inzetten? 

Hieronder een aantal klachten waarbij je Tuina kunt toepassen;.

* Tuina helpt ontspannen

* Geeft verlichting bij diverse fysieke en emotionele klachten zoals;

migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

 

Let op: tuina mag je niet ondergaan als er sprake is van botbreuken, open wonden en laesies (zoals dwarslaesie).

 

Zoals je ziet, is Tuina heel breed inzetbaar en zijn er zeker nog veel meer klachten op te noemen. En zo ook mag ik dit jaar succesvol afronden en ben ik geslaagd voor het Tuina verdiepingsjaar. Nog 1 jaar verwijderd van Tuina therapeut. Nu ik helemaal besmet ben met het Tuina virus wil ik doorgaan. Want wat is het mooi om mensen te kunnen ondersteunen in een dergelijk proces. Daarbij maakt het niet uit of het iets fysieks is of iets emotioneels. Je kunt ze hulp bieden om te zorgen dat hun lichaam weer naar behoren functioneert. Je hebt er tenslotte maar 1 en wees daar dan ook zuinig op! Maar helaas is de huidige groep zo klein geworden dat er besloten werd om het therapeutisch jaar in Eindhoven te gaan geven. Dat is een behoorlijk eind uit de richting en besluit om dat niet te gaan doen. Wat ga ik dan doen? Want Tuina therapeut worden dat staat vast! Ik besluit om een jaar Medische basis kennis te gaan volgen. Dit diploma is nodig om er voor te kunnen zorgen dat als jij met jou klacht bij mij komt, dat je dan de behandeling kunt declareren bij het ziekenfonds. Zodoende ben ik onlangs gestart om de werking en bouw van het lichaam eigen te maken en hoe deze wordt toegepast in de westerse geneeskunde. Dit is een heel nuttige opleiding want je moet situaties kunnen herkennen wanneer deze niet pluis is. Dan kun je iemand doorsturen naar een arts.En ondertussen geef ik heerlijk ontspannende gezichtsbehandelingen, Tuina massages en Tuina behandelingen. Want na 2 jaar heb ik al heel veel kennis en ervaring opgedaan om jou te kunnen ondersteunen bij diverse lichamelijke en fysieke klachten!

Mocht je na het lezen van mijn verhaal vragen hebben of misschien een klacht hebben waarvan je niet weet of ik je kan helpen, bel of e-mail gerust. 

 

Wordt vervolgd...

 

 

 

 

Tuina massage

04-07-2018 14:49

 

 

Het werken met Phyto5, gericht op het herstel van energetisch evenwicht ( Yin en Yang) volgens de 5 elementenleer van de Traditionele Chinese Geneeskunde,  tijdens de gezichtsbehandelingen geeft al een mooi resultaat op zowel lichaam en geest. Het gaat verder dat een stukje huidverzorging.

Graag wilde ik me verder verdiepen in de Chinese Geneeskunde en was ik op zoek naar een aanvulling naast de gezichtsbehandelingen. Mijn oog is gevallen op de opleiding tot Tuina Masseur.

Vanaf eind 2017 ben ik gestart met het basisjaar Chin-Li Tuina. In dit jaar wordt je tot Tuina Masseur opgeleid.

Afgelopen jaar ben ik regelmatig naar school gegaan en heb heel wat theorie behandeld en veel op klasgenoten diverse massage technieken geleerd. Ook was er een stage periode waarin er veel gemasseerd is en heel veel positieve reacteis mogen ontvangen van klanten die tijdens deze periode als oefen model wilde fungeren. Daar ben ik heel dankbaar voor dat jullie mij hebben geholpen en gesteund hebben in deze periode! Hier heb ik veel ervaring opgedaan en een fijne feedback mogen ontvangen.

Begin juni mochten we examen doen en na 2 weken in spanning te hebben afgewacht mag ik met trots zeggen dat ik GESLAAGD ben!

Het harde werken heeft geresulteerd dat ik naast schoonheidsspecialiste ook Tuina masseur ben! Daar ben ik best heel trots op!

 

En vandaar dat je vanaf heden een Tuina massage kunt reserveren bij Jessica’s Schoonheidssalon.

 

Wat is Tuina?

Tuina is een Chinese medische massage techniek die al eeuwenlang in China in de ziekenhuizen met succes wordt toegepast. Het stimuleert de energie ( Qi) in het lichaam en heft blokkades op.

Het werkt op een soortgelijke manier als acupunctuur. Niet het gebruik van naalden, maar het masseren van de acupunctuurpunten in het lichaam staat centraal. Door deze ‘knooppunten’ te manipuleren wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te herstellen.


Een behandeling kan gericht zijn op de oorzaak van de klacht of juist als iemand een ontspanning of een onderhoudssessie wil voor zijn lichaam.

 

Voorbeelden van klachten zijn:

·        hoofdpijn

·        nek- en schouderklachten

·        algehele stijfheid van het lichaam

·        (lage) rugpijn

·        Stress

Tuina heeft een holistische benadering: alles staat in verbinding met elkaar.

Het hele lichaam moet in balans zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

Als ergens de energie ( Qi) niet goed doorstroomt heeft dat invloed op de rest van je lichaam. Er ontstaat een stagnatie/ blokkade.

Het doel van een Tuina massage is om de oorzaak van de klacht te vinden en zo het lichaam weer in beweging te krijgen. Zo kan het lichaam zelf zijn herstel weer oppakken.

 

Hieronder de 2 Tuina massages die je kunt reserveren:

 

Tuina Basis

Dit is een ontspannende rug massage die ervoor zorgt dat de energie weer gaat stromen.

Een weldaad voor lichaam en geest.

30min. € 30,00

 

Tuina Compleet

Aan de hand van eventueel genoemde klachten tijdens een korte intake gaan we een behandeling samenstellen. Dit kan een rug, nek, schouders, arm of been massage of een combinatie hiervan zijn.

De blokkades worden aangepakt en daardoor zal de energie weer gaan stromen.

60 min. € 50,00

 

 

 

Beauty Of Emotions

31-10-2017 10:13

Waar energie en emotie elkaar treffen ontstaat natuurlijke schoonheid en de pure beleving van je goed voelen’.

Vanaf november komt er een nieuwe gezichtsbehandeling bij. De ‘Phyto5 Beauty of Emotions’, behandeling.

De naam geeft het al een beetje aan, emotie en de schoonheid daarvan. Dit is een behandeling waarbij het uitgangspunt niet ligt op het Bioritme, de huidconditie maar op de emotionele staat van zijn. Als klant kies jij met welk Phyto5 product een behandeling wordt gegeven.

De geur die jou het meeste aanspreekt, die d.m.v. een testje wordt gedaan, geeft jouw emotionele staat aan van dat moment. De behandeling zal bestaan uit drainage, chroma (licht) en veel massage. Het resultaat zal de energie vrijer laten stromen door lichaam, gezicht en hoofdhuid. Je voelt je direct meer in balans.

Ben jij nieuwsgierig naar deze nieuwe gezichtsbehandeling? Op de Ondernemersbeurs in het Astron in Dwingeloo op 4 november as. zal ik deze behandeling demonstreren. En deze zal vanaf die dag ook te boeken zijn in de salon.

 

 

Nu ook de lipbalsem van Loveli!

10-07-2017 09:47

LIPBALSEM van Loveli

Zijn jouw lippen ook verslaafd geraakt aan lipbalsem?

Dat komt omdat de meeste lipbalsems paraffine bevatten die je huid afsluiten, waardoor de vochtbalans verstoord wordt en je niet meer zonder je lipbalsem kunt. Niet zo gezond.

Deze lipbalsem bevat de mooiste oliën, zoals arganolie en avocado-olie en candeliawas voor een gloss-achtige glans. De zomereditie bevat de natuurlijke UV-filter van frambozenolie.

En het mooie is: je verslaving verdwijnt vanzelf en ineens merk je dat je al een week lang niets meer hebt hoeven smeren.

 

Summer edition Lipbalsem

Heerlijke lipbalsem die je lippen een klein beetje een zomers tintje geven. Deze lipbalm bevat een hele smoothie van de mooiste fruitoliën, zoals abrikozenpitolie, frambozenolie, grapefruit en sinaasappelolie met candelillawas voor een gloss-achtige glans. De zomereditie heeft een UV-filter door de toevoeging van frambozenolie en zinkoxide. Deze super mooie ingrediënten maken je lippen weer zoenzacht, zonder je huid af te sluiten. De lipbalsem bevat namelijk geen minerale oliën, petroleum of paraffine.

 
 
 

 

Nieuw in de salon van Loveli!

09-06-2017 10:30

NIEUW!!!

Graag introduceer ik jullie een nieuw product in de salon!

Al een tijd geleden is mijn oog op dit product gevallen en mijn nieuwsgierigheid heeft gewonnen. Ik ben altijd al op zoek geweest naar een deodorant waar je niet nog meer van gaat transpireren en binnen een korte tijd natte kleding hebt en je niet meer fris ruikt. Zou deze deo dan echt werken? Na 2 dagen gebruik ben ik al meer dan enthousiast! De geur van de deodorant is fris en niet overheersend zoals de meeste deo’s, het voelt zacht aan op de huid, zuinig in gebruik en je blijft gewoon echt fris!

Dit product sluit echt naadloos aan op wat ik mijn klanten wil bieden. Een natuurlijk product en wat goed is voor de huid en de huid laat ademen.

Het is de deodorant van Loveli.

Als jij op zoek bent naar een deodorant zonder aluminium, die je de hele dag fris houdt.

Natriumcarbonaat ( zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes.

Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en Shea-butter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.

Goed om te weten:

·        Deze deodorant sluit de huid niet af. Je zweet dus nog wel ( anders kan de huid de afvalstoffen niet kwijt), maar je rukt het niet.

·        Heb je snel een gevoelige huid, dan kan je huid reageren met rode uitslag. Meteen wat kokosolie erop doen en overstappen op de sensitive versie kan de oplossing zijn. Maar meestal krijg je juist een mooiere huid door alle fijne ingrediënten.

·        De Shea-butter in de deodorant kan vlekken veroorzaken in je kleding. Je wast het er natuurlijk wel weer uit maar laat de deodorant eerst even drogen voor je je kleding aan doet.

·        Je doet gemiddeld 6 weken met 1 kleine deodorantstick ( 30 ml) of ruim 3 maanden met een grote stick ( 75ml).

·        Je kunt de verpakking bij het plastic afval doen maar je kunt hem ook opnieuw vullen met een refill.

·        Is je lichaam echt verslaafd geraakt aan de ingrediënten in je gewone deo, dan lijkt het net of je juist erger gaat zweten. Je lichaam is aan het detoxen. Houd vol, het is het echt waard!!!

·        En tot slot; de deodorant draait net de andere kant op dan je zou denken. Even wennen ;)

 

Er zijn 4 verschillende geuren, Fresh Cotton, Sweet Orange, Sensitive skin en Appleblossom.

 

Deo-stick klein ( 30ml)  € 7,99

Refill stick klein ( 30ml)  € 5,99

Deo-stick groot (75 ml)  € 14,99

 

 

Voor meer informatie: www.loveli.care

 

 

Graag wil ik jullie kennis laten maken met 2 verschillende apparaten waar ik in de salon mee werk. Deze 2 apparaten, de Biodrainer en Chroma zijn een perfecte aanvulling op een Phyto5 behandeling en geven een nog intensievere werking van de producten en geven een optimaal resultaat op heel je welzijn.

Biodrainer:

Deze effectieve lymfedrainage is een goede manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem te versterken. Slecht of verminderde lymfecirculatie uit zich in allerlei gezondheids- en schoonheidsproblemen: stramme spieren, een futloos gevoel, onzuivere huid, vroegtijdige veroudering, etc. Lymfedrainage haalt naast ziektekiemen en afvalstoffen, ook spanningen en emoties uit het lichaam. Met andere woorden: het verwijdert wat er niet thuishoort, je voelt je energieker!

Chromatherapie:

Dit is kleur- en lichttherapie, deze ondersteunen en stimuleren de zelf regenererende kracht van lichaam en geest. Dit verhoogt de afvoer van toxines, versnelt de celdeling en verbetert de elasticiteit en spankracht van de huid. Je huid straalt!

De unieke combinatie van de producten en de behandelingsmethodieken zoals lymfedrainage en chroma( kleuren) therapie op de reflexzones, hebben inmiddels, door middel van wetenschappelijk bewezen metingen, diepe energetische werking. Deze onderscheidende huidverzorging is de Methode Phytobiodermie.” ( bron Phyto5)

 

Vanaf nu kun je een Phyto5 behandeling reserveren met toepassing van deze 2 mooie apparaten!

Ga naar "Prijslijst" en bekijk de vernieuwde Phyto5 Compleet behandeling en een hele nieuwe maar zeer intensieve Drainage behandeling!